Beghrir, Marokkaanse pannenkoeken

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingredienten:
* 500 gram (gries)meel
* 2 gram zout
* 2 eieren
* 1 zakje gedroogde bakkersgist
* 1 zakje verse gist
* 100 gram boter
* 100 gram honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kom voor het beslag, soeplepel om het beslag in een pan te gieten en natuurlijk een pan.

Bereidingswijze

Bereiding:
Doe de (gries)meel in een kom en maak in het midden een kuiltje. Stop het zout, de bakkersgist en de eieren in het kuiltje. Begin het deeg te mengen en te kneden en voeg geleidelijk wat lauw water toe.
Voeg telkens wat lauw water toe als het deeg te droog wordt en maak zo een elastisch beslag dat dikker is dan voor gewone pannenkoeken en dunner dan brooddeeg. Laat het deeg onder een theedoek op een warm plekje rijzen tot het volume verdriedubbeld is (ongeveer 20 minuten).
Verwarm een (anti-aanbaklaag)koekenpan. Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Als het goed is onstaat er een ?nest van honingbij? met een bleke, gele kleur. Draai de pannenkoek na 2 minuten om en bak hem heel even aan de andere kant.
Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel.
Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt (anders krijg je straks geen gaatjes meer in de pannenkoek), strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en strijk 'm weer met honingboter in. Bak zo het beslag op en serveer de pannenkoeken warm of lauw (de honingboter zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar plakken).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lolbroek0012 avatar
lolbroek0012 02-11-2013

Ik heb precies dezelfde vragen, lijkt me een heerlijk recept

dirigentje avatar
dirigentje 30-07-2010

Als Nederlandse ga ik proberen dit recept klaar te maken, maar ik snap niet wat je bedoelt met ``strijk er weer wat eiwit in``. Moet dat dan bij de eerste pannenkoek ook al? En dompel je de bodem van de bakpan in water, of gaat dat over de pan met het honingmengsel? (Ik neem aan de bakpan, maar ik wil het zeker goed doen!)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten