
Voor ongeveer 100 stuks:3 bakplaten.
Voor het deeg: 250 g tarwebloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
50 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
1 ei
50 g honing
3 druppels Vanille aroma
100 g margarine of boter.
Om te besmeren:75 g gezeefd poedersuiker
1 a 2 eetlepels water
gele en rode kleurstoffen.
Een oven, een kom, een taartrooster,mixer met kneedhaken, bakpapier, halloweenvormpjes en een zeef.
Baktijd en oventemperatuur:
Boven- en onderhitte: 180?C,voorverwarmen
Heteluchtoven: 160?C,voorverwarmen
Gasoven: stand 3, voorverwarmen.
Zet alle ingredienten afgewogen klaar.
Vet 3 bakplaten in met boter en beleg ze met bakpapier.Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het in een mengkom.Voeg de overige ingredienten voor het deeg bij het bloemmengsel en kneed het met de Mixer tot een glad deeg.Verdeel het deeg in drie grote stukken en rol telkens een stuk dun uit op een werkblad dat lichtjes bestrooid is met meel. Dompel de halloweenvormpjes onder in wat meel, steek de motieven uit het deeg en leg ze op de bakplaat.Indien u niet over halloweenvormpjes beschikt, kan u ook met behulp van sjabloontjes de motieven uitsteken, pompoenen, doodshoofden, heksen, katten, spoken...
Schuif de eerste bakplaat in het midden van de oven en laat ongeveer 10 minuten bakken.Doe dit ook voor de twee volgende bakplaten. Trek na het bakken de gebakjes met behulp van het bakpapier af van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.Meng de poedersuiker met het water en de kleurstoffen,veel geel, weinig rood! tot een dikvloeibaar oranje glazuur.Giet het glazuur in een diepvrieszakje, sluit het zakje en snijd er voorzichtig een klein hoekje af.
Versier de halloweenkoekjes met het glazuur zodat de figuren herkenbaar worden.Tip: U kan deze koekjes maximaal 14 dagen bewaren.
wendysnoopy 26-10-2012
Leuk recept! Neem ik mee
bezemsteeltje 20-10-2004
Neem ik ook mee!!!Lut.