Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Halloween-spinnen.

Halloween-spinnen.

Door: ghislaine1941

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten


Voor het deeg: 200 g gezeefd meel
1 koffielepel bakpoeder
120 g zachte boter
80 g poedersuiker
1 pakje Vanillesuiker
1 ei.Voor de vulling: ? l room
1 pakje Vanillesuiker
250 g geraspte melkchocolade.
Voor het glazuur: 250 g gesmolten fondant chocolade.

Ter versiering: Een beetje fijn geraspte chocolade
Een beetje gesmolten witte chocolade
Enkele snoepveters.


Verder heb je nodig


Een oven, een kookpot, een kom, een spuitzak met gladde mond, bakpapier, vormpjes en een mixer met deeghaken.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180?C,voorverwarmen
Gasoven: stand 3, voorverwarmen.
Meng het meel met het bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom.Voeg de overige ingredienten in de aangegeven volgorde bij het meelmengsel en kneed het geheel met de Mixer tot een glad deeg. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Haal met een steekvormpje schijfjes, met een doorsnede van ongeveer 6 cm, uit het deeg en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.Schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat 10 min. bakken.Laat de room en de vanillesuiker voor de vulling even opkoken. Neem de kookpot van het vuur en roer de chocoladeschilfers er zo lang door, totdat deze volledig gesmolten zijn.
Laat de vulling afkoelen, roer er meermaals door.Laat voor het glazuur de chocolade smelten. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, doordrenkt u de helft van de koekjes met de bovenkant in de gesmolten chocolade. Spuit de witte chocolade in spiraalvorm met een kornetje op de glazuur. Vervolgens trek u met een fijn prikkertje van binnen naar buiten lijnen in de nog vloeibare chocolade om het spinnenweb te bekomen.
Klop de afgekoelde, dik vloeibare vulling lichtjes op en vul hiermee een spuitzak. Spuit de helft van de vulling op de onderste koekjes en druk beide koekjes voorzichtig tegen elkaar aan.
Met de vulling die overblijft, spuit u een langwerpig dotje voor het spinnenlichaam en een rond dotje voor het spinnenhoofd boven op het koekje, dat u vervolgens bestrooit met wat geraspte chocolade.Snijd de snoepveters in 7 cm lange stukken en gebruik ze als poten voor de spin. Voor de ogen en de mond kan u kleine witte chocoladedotjes op het kopje spuiten en met een tandenstokertje er wat glazuur op aanstippen.




Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top