Brioche-monster

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:450 g gezeefd meel
1 zakje Gist
100 g zachte boter
80 g poedersuiker
1 snuifje zout
1 zakje Vanillesuiker
geraspte schil van 1 middelgrote citroen
4 eidooiers
? liter lauwwarme melk.
Voor de vulling:1 eidooier
2 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels Mascarpone
3 blaadjes Gelatine
een beetje rum
? liter room.
Ter versiering:gezeefde frambozenjam.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een oven, kom, vochtige doek, spuitzak met een gladde mond en een mixer met kneedhaken.

Voorbereiding

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 190?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 3 ? 4 (voorverwarmen)
Zeef het meel in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingredienten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixerkneedhaken tot u een glad deeg bekomt.Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo hoog is. Vervolgens het deeg goed doorkneden, en een ca. 5 cm dikke rol vormen die u in 15 tot 20 gelijke stukken snijdt. Vorm de stukken om tot bollen en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat met voldoende afstand tussen.Laat dit op een warme plaats zo lang staan, totdat de deegbollen 1/3 groter zijn.

Bereidingswijze

Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven en laat ca. 20 minuten bakken.Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.Voor de vulling klopt u de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en vermeng goed.Klop de room op,AANDACHT: hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij en, zodra het eimengsel begint te geleren, voegt u het geheel voorzichtig bij elkaar.Vul een spuitzak met de vulling. Spuit op elk gebakhelftje kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast.Vul een kornetje met de frambozenjam en spuit wat jam tussen de vulling.Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat jam op de ogen.



Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sable86 avatar
Sable86 22-10-2010

ik had even een vraagje gezien hier vraagtekens bij staan hoeveel room en lauw warme melk is hier voor nodig?

glash avatar
glash 25-10-2004

Hoi Ghislaine, dit ziet er leuk uit ik neem het mee, maar bedoel je, 1 zakje vanille suiker en 1 zakje gist? Groetjes Rietje

sonjaf1 avatar
sonjaf1 20-10-2004

hoi Ghislaine, neem dit recept van je mee om samen met mijn zoontje te maken. bedankt! groetjes Sonja

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 20-10-2004

Voor op het verjaardagspartijtje van mijn zoon!!! Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten