RODE KOOL MET APPELTJES en mandarijntjes en gehakt uit de ov
- Frans, Ovenschotel
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-10-2004
Een totaal verbasterd recept. Een heerlijk gerecht waar alleen nog maar een gekookt aardappeltje bij moet.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in tweeen en was de kool met water met azijn. Snijd vervolgens de helften in dunne plakjes met een groot mes:
Doe 3 eetl. Sap van de mandarijntjes in een pan, verdeel de boter in blokjes daarin met de suiker, 1 theel. zout en 2 eetl. azijn. Laat het op middelhoog vuur aan de kook komen. Als het kookt, doe de kool in het water en laat het 2-3 min. koken onder voortdurend roeren. Haal van het vuur af en plaats de pan met deksel in de oven en haal er pas weer na 2 uur uit.Bak in de tussentijd het gehakt en rul dit. Doe er wat zout en peper bij-
Bereid de appels voor enkele minuten voor het einde van de kooktijd. Schil ze, haal het klokhuis eruit en snijd in stukjes. Doe de appels bij de kool met het gehaktmengsel door elkaar en voeg eventueel zout en peper en toe meng goed door elkaar. Als de kool te droog dreigt te lijken, voeg dan wat kokend water toe.
Laatste reacties
Ben mijn lades aan het leeg eten. Heb alles voor dit recept in huis. Ga wel aardappelpuree gebruiken. Het lijkt me een heerlijke combinatie. Bedankt, Groetjes Chantal
Lijkt me ook een aanrader! Bedankt, Ank.
Bij mijn eerste poging rode kool te koken, heel lang geleden, vertelde een vriendin me dat ik de kool moest opzetten met water en zout en dat het dan vanzelf goed zou komen. Het was echt niet te eten! Dit recept ziet er veel beter uit, ik neem het graag mee. Groetjes, Dorine
Heerlijk!~ Bedankt! Groetjes joke
Recept aangepast. Was regel weggevallen.
Hoi Marianne, Mijn schoondochter is gek op rodekool, dus neem ik dit recept mee en zal het binnenkort klaar maken. Ik heb nog wel een vraag: wordt het gehakt in de rode kool verwerkt of als aparte gehaktbal en hoe verwerk ik de bessengelei? Groetjes, Hermien