1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Mediterraan gehaktbrood

Mediterraan gehaktbrood

Door: cookingjohn

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2004

Ingrediënten 4 personen


4 sneetjes oud witbrood ontkorst, 2 eieren losgeklopt, 1 bakje zongedoogdetomatentapenade (100 g), 750 g kalfsgehakt, 120 g groene olijven met piment in plakjes, 1 teentje knoflook geperst, 1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden, 2 eetl olijfolie, 1 ui fijngesnipperd, 1 pakje basistomatensaus.


Verder heb je nodig


Keukenmachine, bakpapier.


Heerlijk Italiaans gehaktbrood met lekkere kruiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

In keukenmachine brood verkruimelen. Kruim, eieren en helft van de tapenade door gehakt kneden. Olijven, knoflook, Italiaanse kruiden zout en peper door gehakt mengen.
Bakplaat met bakpapier bekleden. Gehakt erop leggen en tot brood vormen. Bakplaat in midden van de oven schuiven en gehaktbrood in ca 1 uur bruin en gaar bakken. Tussentijds vet met keukenpapier wegdeppen.
In pan olie verhitten en ui 2-3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus en rest van de tapenade erdoor roeren. Saus nog 2 minuten doorwarmen. Gehaktbrood uit de oven nemen, even laten rusten en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen en tomatensaus erop scheppen.

Serveertip

Lekker bij pasta en een groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookingjohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top