wortelstamppot
- Biologisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-10-2004
Heerlijk kleurrijk stamppotje
Ingrediënten 2 personen
- 4 grote aardappelen- 2 grote winterpenen
- 4 gedroogde tomaatjes
- 2 flinke uien
- 1 potje doperwtjes
- flinke eetlepel mosterd
- half bakje verse roomkaas
Voorbereiding
- schil de aardappelen
- snij de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- maak de winterpenen schoon en snij deze in plakjes. Snij de plakjes twee keer in de lengte door.
- snipper de ui
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen en de penen in 20 minuten gaar.
- Voeg vlak voor het eind de gedroogde tomaatjes toe.
- Roerbak intussen de gesnipperde uien tot deze bruin beginnen te kleuren.
- Pureer de aardappelen met de penen. Maak het smeuig met de roomkaas en voeg daarna de mosterd toe.
- voeg de gebakken uien en de doperwtjes toe.
Meng alles goed door elkaar en warm het nog heel even op.
Serveertip
Eet smakelijk!
Laatste reacties
ga ik proberen voor het avondeten vandaag !