Rijstebrij uit de hooikist.
- Nagerecht
- 30-60 min.
Koken met de hooikist.
Ingrediënten
? 200 gram ronde witte of bruine rijst? vanillestokje of 1 theelepel vanillepoeder
? 2 dl room
? klontje boter
. melk
. zout
. suiker
Benodigdheden
Hooikist.Bereidingswijze
. Was 200 gram ronde witte of bruine rijst.
. Snij een centimeter of 3 van een vanillestokje overlangs open en krab de korreltjes eruit.
. Je kunt ook een theelepel vanillepoeder nemen.
. Breng de rijst met het vanillestokje en de korreltjes in 5 dl water langzaam aan de kook.
. Laat de witte rijst op een sudderstand 10 minuten koken, bruine rijst 30 minuten.
. Roer 2 eetlepels suiker en een halve theelepel zout door de rijst.
. Plaats de pan in de hooikist.
. Laat de rijst in de hooikist een half uur nawellen, bruine rijst een uur.
. Verwijder dan het vanillestokje en voeg circa 2 dl room toe tot de brij de gewenste dikte heeft.
. Je kunt ook melk toevoegen en een klontje boter.
Klop de rijstebrij luchtig.
Serveertip
Nog lekkerder wordt de rijstebrij met een bessensaus