Rijstebrij uit de hooikist.

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Koken met de hooikist.

Deel dit recept

Ingrediënten
? 200 gram ronde witte of bruine rijst

? vanillestokje of 1 theelepel vanillepoeder

? 2 dl room

? klontje boter

. melk

. zout

. suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hooikist.

Bereidingswijze

. Was 200 gram ronde witte of bruine rijst.

. Snij een centimeter of 3 van een vanillestokje overlangs open en krab de korreltjes eruit.


. Je kunt ook een theelepel vanillepoeder nemen.


. Breng de rijst met het vanillestokje en de korreltjes in 5 dl water langzaam aan de kook.


. Laat de witte rijst op een sudderstand 10 minuten koken, bruine rijst 30 minuten.


. Roer 2 eetlepels suiker en een halve theelepel zout door de rijst.


. Plaats de pan in de hooikist.


. Laat de rijst in de hooikist een half uur nawellen, bruine rijst een uur.


. Verwijder dan het vanillestokje en voeg circa 2 dl room toe tot de brij de gewenste dikte heeft.


. Je kunt ook melk toevoegen en een klontje boter.
Klop de rijstebrij luchtig.


Serveertip

Nog lekkerder wordt de rijstebrij met een bessensaus

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

de_hooikist_ avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten