appel-speculaastaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2004
  • appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

  • appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

  • appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

  • appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

  • appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

    Appel-speculaastaart

lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 24 cm

Voorbereiding

Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven.
In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Over voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaarroeren. Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven.
Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 08-12-2015

Heb de taart op me werk uitgedeeld en ze vonden het heerlijk,een collega had nog een stukje mee naar huis mee genomen voor haar man dus een succes bedankt. Monique

moniquek1 avatar
moniquek1 06-12-2015

Heb je taart vanmiddag gebakken,morgen moet ik nog op me werk in de winkel trakteren, ben dus erg benieuwd je hoort nog wel hoe lekker ze het vonden. groetjes Monique

moniquek1 avatar
moniquek1 17-11-2015

Neem je recept mee ,iets anders dan appeltaart straks op 5 dec als ik jarig ben.groetjes Monique

huisman001 avatar
huisman001 29-10-2013

lijkt me lekker ga hem gauw uit proberen

Bamango avatar
Bamango 29-10-2013

Echt heerlijk!

Helene74 avatar
Helene74 05-12-2012

Ik ga hem nu bakken voor het heerlijk avondje. Een leuke en hopelijk lekkere variatie op de kruidnoten die we eerder deze week gebakken hebben. Bedankt voor het recept!

pwiggers avatar
pwiggers 04-12-2012

Ik heb ook nog een foto gemaakt van de door mij gebakken appeltaart volgens jouw recept. Ik heb het recept ook doorgegeven aan mijn schoonzusje die echt verrukt was van de taart. Is een blijvertje hoor!

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2012

Verrukkelijk! Ik heb hem vanmiddag gebakken. Net een stukje geproefd van de nog warme appeltaart. Echt super lekker! Ik heb de geschaafde amandelen meegebakken en er daarna geen abrikozenjam meer opgedaan. Zo is de taart ook heerlijk en iets minder werk. Bedankt voor je lekkere recept!

Rema03 avatar
Rema03 30-11-2012

Lijkt me zalig, ga ik zeker een keer uitproberen!!

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

neem ik mee groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten