1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chebakia

Chebakia

  • Marokkaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2004

Ingrediënten


* 1 kilogram meel
* 2 eieren
* 4 eetlepels azijn
* 1 theelepel kaneel
* 150 gram sesamzaad
* 1 eetlepel anijszaad
* beetje vanillesuiker en bakpoeder
* 2 zakjes gist
* 200 gram boter
* 15 cl (olijf)olie
* 1 snufje arabische gom
* 1 snufje saffraan
* 10 cl oranjebloesemwater
* 1 kilogram honing
* olie om te bakken


Verder heb je nodig


Koeken-pan, mengkom, frituurpan


Marokkaans honinggebak dat vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan. Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar. Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.
Voeg daarna de gist, fijngestampte arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt. Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.

Bereidingswijze

Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje). Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken. Zo maak je alle chebbakia. Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia?s goudgeel. Haal ze eruit met een schuimspaan. Dompel daarna meteen de chebbakia?s in warme honing en laat ze uitlekken. Bestrooi de chebbakia?s met het resterende sesamzaad.

Serveertip

Je kunt door de ingredienten ook gemalen amandelen mengen en kneden.. Verder moet je de honing niet te heet verwarmen, hierdoor kan je taaie chebbakia?s krijgen en dat is niet lekker.. Een heerlijk gerecht, vooral in de Ramadan..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top