Deense wildsoep

  • Scandinavisch, Soep
  • 30-60 min.

Wild (haas, hert of fazant)= weer wat anders

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 25 gr boter

  • 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden

  • 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden

  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 liter wildbouillon

  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet

  • 1 theelepel (gedroogde) basilicum

  • 1 theelepel (gedroogde lavas

  • 1 theelepel foelie

  • stukje gemberwortel

  • 3 dl rode wijn

  • zout
  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 150 gr gare resten wild (haas, hert of fazant), in stukjes gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de wortel, selderij en de aardappen ca. 5 minuten. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Bind de kruiderij in een doekje bij elkaar en hang dit in de soep. Voeg de wijn toe.

Bereidingswijze

Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken. Verwijder het kruidenbuiltje. Breng de soep op smaak emt wat zout, het paprikapoeder en de tomatenpuree. Voeg de stukjes wild toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes koken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soeppagina-van-omalidy avatar
soeppagina-van-omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten