Deense wildsoep
- Scandinavisch, Soep
- 30-60 min.
Wild (haas, hert of fazant)= weer wat anders
Ingrediënten 4 personen
25 gr boter
1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden
1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 liter wildbouillon
1 eetlepel korianderzaadjes, geplet
1 theelepel (gedroogde) basilicum
1 theelepel (gedroogde lavas
1 theelepel foelie
stukje gemberwortel
3 dl rode wijn
zout
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
150 gr gare resten wild (haas, hert of fazant), in stukjes gesneden
Voorbereiding
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de wortel, selderij en de aardappen ca. 5 minuten. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Bind de kruiderij in een doekje bij elkaar en hang dit in de soep. Voeg de wijn toe.
Bereidingswijze
Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken. Verwijder het kruidenbuiltje. Breng de soep op smaak emt wat zout, het paprikapoeder en de tomatenpuree. Voeg de stukjes wild toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes koken.