1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Buideltjes met geitenkaas, walnoten & honing

Buideltjes met geitenkaas, walnoten & honing

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2004

Ingrediënten 8 personen


8 plakken bladerdeeg
8 plakken geitenkaas van ca. 50 gram (rond)
50 gram grof gehakte walnoten
4 el heldere honing
1 tl tijmblaadjes
peper en zout
1 losgeklopt ei
gemengde sla
Voor de dressing:
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
2 schepjes suiker
peper
zout
citroensap


Verder heb je nodig


Mengkom, bakplaat, bakpapier, oven, kwastje


Leuk voorgerechtje voor 8 of een lunchgerecht voor 4.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de dressing:Meng de olie met de witte wijnazijn
Roer de mosterd, peper, suiker en zout erdoor
Breng op smaak met een paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Maak dan de buideltjes:Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze op bakpapier op een ovenplateau
Bestrijk ze licht met losgeklopt ei
Leg de geitenkaasplakken in het midden van het bladerdeeg
Bestrooi dit met peper, zout en de gehakte walnoten
Besprenkel ieder kaasje met wat honing en strooi er wat tijmblaadjes op
Knijp de bladerdeegplakken dicht met de punten tegen elkaar
Bestrijk weer wat met het losgeklopte ei
Bak de bladerdeegbuideltjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in 8 - 10 minuten goudbruin en gaar
Af en toe controleren of ze niet te hard gaan!!!
Direct serveren op een bordje met gemengde sla en de dressing

Serveertip

De buideltjes kunnen gemakkelijk een dag van tevoren worden gemaakt en afgebakken. Voor gebruik hoef je ze dan alleen nog maar in de oven op te warmen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top