Ajam Adobo

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2004

Krokant gebakken kip met een zoetzure saus

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1500 gr. kip (vleugels en drumsticks)
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 1/2 dl.
    ciderazijn
  • 3 3/4 dl. kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1
    theel. zwarte peperkorrels
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • wat koenjit
  • 3 eetl. ketjap
    manis
  • 2 eetl. arachideolie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Meng alle ingredienten, behalve de olie, in een grote kom en zet deze afgedekt 2 uur in de
    koelkast.
    Doe het mengsel over in een grote pan met dikke bodem, breng het snel aan de
    kook en laat het afgedekt 30 minuten sudderen.
    Haal het deksel van de pan en laat alles
    nog eens 10 minuten koken, tot de kip gaar is.
    Haal de stukken kip uit de pan en zet het
    apart.

    Bereidingswijze

    Breng de saus weer aan de kook en laat het 10 minuten flink doorkoken tot het tot de helft
    is ingekookt.
    Verwarm de olie in een wok met antibaklaag en bak de kip in porties, op
    middelhoog vuur, in 5 minuten krokant en bruin.

    Serveertip

    Serveer de saus over de kip en geef er rijst bij.
    Selamat Makan !

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten