Met tonijn gevulde courgette
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-10-2004
Dit is een heerlijk en makkelijk recept! Je kunt de ingredienten zelf natuurlijk varieren.
Ingrediënten 2 personen
Tonijn op olie - courgette - ui - knoflook - peper&zout - geraspte kaas - pijnboompitjes - bouillonblokjeBenodigdheden
Grote pan, koekenpan met anti-aanbaklaag en ovenschaalVoorbereiding
Zet een pan met water en het bouillonblokje op en verhit het water. Ondertussen snijd je de courgette overlangs doormidden. Zodra het water tegen de kook aanzit, leg je de 2 halve cougettes in het water en laat je deze iets zachter worden. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de oven voor op 225 graden.
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tonijn toe en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Haal de courgette uit het water, leg de 2 helften op een snijplank en verwijder met een theelepel de zaadlijsten zodat er een ruimte ontstaat waar de vulling straks in kan. Voeg de inhoud van de cougette toe aan de tonijn en laat dit meebakken. Voeg als laatste de pijnboompitten in de pan toe en laat dit nog even meebakken. Vul vervolgens met een lepel de courgette en stooi gerapste kaas over de courgette. Leg de courgette in een ovenschaal en plaats deze een half uur in de oven.
Serveertip
Lekker met aardappels of pasta en een glas wijn!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties