Hummus (humus)

  • Turks,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2004

De traditionele versie van deze bekende puree smaakt heel anders de de kant en klare hunnus. Verkoopt u supermarkt geen tahin, (sesampasta) ga dan naar een delicatessenzaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
165 gram kikkererwten * 1 dl tahin * 1 teentje knoflook * 2 eetlepels citroensap * 1 theelepel olijfolie * 1/2 theelepel parikapoeder * zout * peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de erwten en nacht weken, laat ze uitlekken en breng ze in een pan met ruim water aan de kook. Laat ze 2 1/2 uur pruttelen of tot ze gaar zijn. Stamp de erwten fijn. Voeg de rest van de ingredienten en peper en zout naar smaak toe, roer het geheel goed door elkaar en schep de puree in een schaal.

Serveertip

Serveer er crackers of geroosterd brood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1357387279 avatar
mobiel_1357387279 06-01-2013

een half pepertje en wat komijnzaad erbij, meer olijfolie (geen bakolie)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten