1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Hummus (humus)

Hummus (humus)

Door: brando70

  • Turks,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2004

Ingrediënten 4 personen


165 gram kikkererwten * 1 dl tahin * 1 teentje knoflook * 2 eetlepels citroensap * 1 theelepel olijfolie * 1/2 theelepel parikapoeder * zout * peper.



De traditionele versie van deze bekende puree smaakt heel anders de de kant en klare hunnus. Verkoopt u supermarkt geen tahin, (sesampasta) ga dan naar een delicatessenzaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de erwten en nacht weken, laat ze uitlekken en breng ze in een pan met ruim water aan de kook. Laat ze 2 1/2 uur pruttelen of tot ze gaar zijn. Stamp de erwten fijn. Voeg de rest van de ingredienten en peper en zout naar smaak toe, roer het geheel goed door elkaar en schep de puree in een schaal.

Serveertip

Serveer er crackers of geroosterd brood bij.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top