Indonesische zuurkoolschotel
- Ovenschotel
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 zakje nassikruiden30 gam boter of margarine
2 grote uien, in ringen
500 gram zuurkool
250 gram hamblokjes
2 stevige bananen, in plakjes
6 tot 8 grote gekookte aardappelen, in plakjes
3 eetlepels seroendeng
125 gram creme fraiche
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 503,42 kcal |
Koolhydraten | 47,08 g |
Eiwitten | 17,81 g |
Vetten | 24,33 g |
Benodigdheden
Oven of combimagnetron.
Voorbereiding
Oven voor verwarmen op 200 graden.
of combimagnetron op 225 graden(350 watt)
Ovenschaal invetten met boter.
Bereidingswijze
Wel de nasikruiden volgens aanwijzing op het zakje.
Smelt de boter in een pan en fruit de ui 3 minuten.
Bak de zuurkool even mee.
Bak de nasikruiden ook 3 minuten mee.
Schep de hamblokjes erdoor.
Schep de helft van het zuurkool mengsel in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes banaan erover.
Schep de rest van het zuurkoolmengsel erop.
Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op.
Bestrooi met de seroendeng en verdeel er toefjes creme fraiche over.
Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven
of 12-15 minuten in een combi-magnetron.
Serveertip
Mijn zus vond de combinatie zuurkool-nasikruiden zo lekker dat zij het traditionele recept van zuurkoolschotel tegenwoordig maakt met nasikruiden.
Met het gehakt bakt zij dus ui en nassiekruiden mee.