Indonesische zuurkoolschotel

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje nassikruiden
30 gam boter of margarine
2 grote uien, in ringen
500 gram zuurkool
250 gram hamblokjes
2 stevige bananen, in plakjes
6 tot 8 grote gekookte aardappelen, in plakjes
3 eetlepels seroendeng
125 gram creme fraiche
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 503,42 kcal
Koolhydraten 47,08 g
Eiwitten 17,81 g
Vetten 24,33 g
Benodigdheden

Oven of combimagnetron.

Voorbereiding

Oven voor verwarmen op 200 graden.
of combimagnetron op 225 graden(350 watt)
Ovenschaal invetten met boter.

Bereidingswijze

Wel de nasikruiden volgens aanwijzing op het zakje.
Smelt de boter in een pan en fruit de ui 3 minuten.
Bak de zuurkool even mee.
Bak de nasikruiden ook 3 minuten mee.
Schep de hamblokjes erdoor.
Schep de helft van het zuurkool mengsel in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes banaan erover.
Schep de rest van het zuurkoolmengsel erop.
Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op.
Bestrooi met de seroendeng en verdeel er toefjes creme fraiche over.
Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven
of 12-15 minuten in een combi-magnetron.

Serveertip

Mijn zus vond de combinatie zuurkool-nasikruiden zo lekker dat zij het traditionele recept van zuurkoolschotel tegenwoordig maakt met nasikruiden.
Met het gehakt bakt zij dus ui en nassiekruiden mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nariam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten