Kipnuggets

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004

  • Heel erg lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 600 g kipfilet
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 100 g cornflakes of nachochips
  • 50 maizena of aardappelmeel
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • frituurolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes en kook ze 7 minuten in de bouillon. Giet ze af, dep ze droog en laat ze afkoelen.
  • Doe de cornflakes of nachochips in een plastic zak, rol er met een deegroller of fles over zodat het kleine kruimels worden.(Dit kan ook in een keukenmachine, maar gebruik de pulsknop anders wordt het te fijn).
  • Meng dit met maizena of aardappelmeel, kerriepoeder, peper en zout.

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een diep bord.
  • Haal de kipblokjes hierdoor en daarna door het cornflakes- of chipsmengsel. Druk dit goed aan zodat de kip er rondom mee bedekt is.
  • Verwarm de frituurolie tot 180 graden Celcius en frituur 6 blokjes tegelijk 3-4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

  • Als hoofdgerecht lekker met gebakken krieltjes en sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten