Ragout

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004

Lunch- of voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 250 gr kipfilet

  • 250 gr kleine champignons, steeltjes eraf snijden en in vieren snijden

  • 250 gr kleine champignons, in plakjes

  • 2 uien, gesnipperd

  • 2 eetl olie

  • 1 dl slagroom, ongeklopt

  • 0,5 L kippenbouillon (van tablet)

  • 1 eetl vers gehakte peterselie

  • 1 eetl vers gehakt bieslook

  • 1 theel gemberpoeder

  • 1 theel sambal oelek

  • peper en zout

  • Tartex Biobin

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Zet een pan met water op en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Hierna de kipfilet met koud water laten schrikken. Verhit in een pan een eetlepel olie en bak hierin de plakjes champignons, de steeltjes van de andere champignons en de helft van de ui in 5 minuten gaar. Laat dit afkoelen en pureer dit tot een egale massa. Verhit de andere eetlepel olie in een pan en bak hierin de in vieren gesneden champignons en de andere helft van de ui in 5 minuten gaar. Schenk de bouillon erbij. Snijd de afgekoelde kip in kleine stukjes en voeg dit toe aan het bouillonmengsel. Verhit tot dit bijna kookt en roer er de gepureerde champignons door zodat de ragout gaat binden. Roer er de peterselie, bieslook en gemberpoeder door en breng het op smaak met peper en zout. Schenk er als laatste de slagroom bij, laat de ragout nu niet meer koken. Mocht u de ragout de dun vinden dan kunt u nog wat champignonpuree toevoegen of binden met Tartex Biobin.


    Kroketten:
    Als u de ragout extra gebonden maakt en een nacht laat opstijven in de koelkast kunt u er kroketten van maken! Maak van 2 a 3 eetlepels ragout kroketten en rol ze door gemalen noten. Bak ze ca. 4 minuten in olie op 180 graden C.

    Serveertip

    serveer er volkorenbrood bij.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten