Dhal, Spicy Lentils

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004

Pikante linzen, heerlijk bijgerecht bij currys

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram rode linzen
2 gram kurkuma poeder
100 gram gehakte uien
175 gram tomaten in stukjes
70 gram Pataks Extra Hot Curry Paste
20 gram olie
10 gram vers gehakte peterselie
800 gram water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de linzen en ververs enkele malen het water. Laat de linzen ongeveer 30 minuten in het water staan.
Kook 800 gram water, voeg kurkuma poeder en linzen toe en kook het geheel ongeveer 25 tot 30 minuten tot de linzen zacht zijn.

Verwarm in een koekenpan de olie en roerbak de gesnipperde ui 2 minuten. Voeg de gehakte tomaten en de Pataks Extra Hot Curry Paste toe en bak dit ongeveer 5 tot 10 minuten tot de olie zich afscheidt.

Giet de linzen af en voeg de linzen aan het uienmengsel toe en roer dit goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en voeg de gehakte peterselie toe.



Serveertip

Serveer met een curry en geef daar rijst of naan brood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten