Tahoe met spinazie en champignons

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004

Heerlijk, makkelijk, vegetarisch en gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram tofu
  • 1 grote ui
  • knoflook
  • zout
  • 5-7 eetlepels soyasaus
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de spinazie en laat het zo goed mogelijk uitlekken. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Prak de tofu fijn met een vork.

Bereidingswijze

Verhit in een wok met anti-aanbaklaag de olie. Voeg de tofu toe en roerbak kort. Voeg de ui toe en roerbak tot de ui zachter wordt. Voeg 2 a 3 eetlepels soyasaus toe en meng goed tot alle tofu bruin is en het vocht allemaal is opgenomen.
Voeg de champgnons toe en roer het geheel door. Knijp de knoflook uit boven de pan.
Voeg telkens een handje spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en de rest van de soyasaus. Serveer zodra de laatste spinazie is geslonken.
Bind het vrijgekomen vocht eventueel met wat allesbinder.

Serveertip

Lekker met rijst of gekookte aardappels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1337585164 avatar
mobiel_1337585164 16-07-2014

Erg smakelijk recept!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-04-2009

Ziet er goed uit en ik ga het eens proberen. Neem het van je mee. Bedankt ..... Margrit

robinburggraaf avatar
robinburggraaf 03-03-2006

lekker lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten