Vijgen met port en ijs

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 12 kleine verse (zwarte) vijgen

- 8 el rode port

- 4 bollen roomijs

- 1 el vanillesuiker

- eventueel 8 muntblaadjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* scherp mes

* eetlepel

* ijslepel

* 4 borden

Bereidingswijze

1 Was de vijgen en dep ze droog. Snijd ze met een scherp mesje kruisvormig van de bovenzijde maar beneden in vieren. Strooi de suiker op de open zijden van de vijgen.

2 Schik op elk bord 12 partjes vijgen in een cirkel. Plaats de bol roomijs in het midden en zet er twee muntblaadjes bovenop.

3 Sprenkel de port over de vijgen en dien onmiddellijk op.

Serveertip

-

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

femkemireille avatar
femkemireille

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten