1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Tomatensoep
  5. Indische tomatensoep

Indische tomatensoep

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004

Ingrediënten 4 personen


1 zakje boemboe nasi goreng
1 bamipakket (250 g)
2 el olie
1 pakje Chinese tomatensoep
? pot pindakaas
200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren)
60 g mihoen
2 el ketjap manis



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kommetje nasikruiden met 1 dl water ca. 5 minuten laten wellen. Peper uit bamipakket halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaat uit bamipakket halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Tauge uit bamipakket verwijderen.

Bereidingswijze

In grote (soep)pan olie verhitten. Peper, tomaat en rest van bamipakket ca. 1 minuut zachtjes bakken. Nasikruiden toevoegen en ca. 2 min meebakken. Erdoor roeren: 1 3/4 liter water, soeppoeder en pindakaas.
Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Kipfilet in blokjes snijden. Aan soep toevoegen: kip, mihoen en tauge. Soep nog ca. 4 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met ketjap.



Serveertip

Serveren met kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top