Waldorf-Astoriasalade

  • Amerikaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-10-2004



Witlof, walnoten, Blue Stilton en appel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 3 eetlepels rijstwijn

  • 2 theelepels Dijon mosterd

  • 1 afgestreken theelepel suiker

  • 125 ml olijfolie extra viergine

  • 1 sjalotje, fijngehakt

  • 1 afgestreken theelepel zout

  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak

  • witte peper, naar smaak

  • 2 eetlepels ongezouten boter

  • 250 gr walnoten, grof gehakt

  • 1 theelepel suiker

  • 4 struikjes witlof

  • 2 middelgrote Granny Smith appels

  • 185 gr Blue Stilton of een andere blauwschimmel kaas

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng in een kom de rijstwijn, mosterd en suiker door elkaar. Voeg de olie langzaam toe tot deze volledig is opgelost. Voeg ui, zout en de vers gemalen peper toe.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan op een middelhoog vuur en voeg de walnoten met de suiker toe. Blijf roeren totdat alles een goudbruine kleur heeft gekregen (ca. 2 minuten). Schep dit in een schaal.



Snijd de witlof in de lengte julienne (smalle reepjes) en verwijder het harde binnenstuk. Was de appel, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijfjes. Meng nu de witlof voorzichtig met de appel, walnoten, Stilton en vinaigrette in een flinke schaal. Strooi er zout en witte peper over.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten