Taco-Kip quesadillas
- Mexicaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Overheerlijke warme pittige borrelhapjes (recept is voor 42 stuks)
Ingrediënten
-1 el olie-1 gesnipperde rode ui
-1 rode paprika (in blokjes gesneden)
-2 knoflooktenen (uit de knijper)
-1/4 th lepel paprikapoeder
-1 th lepel komijn
-1 th lepel koreander
-400 g fijngemalen kippevlees
-400 g tomatenblokjes (uit blik)
-7 bloemtortilla's
-225 g geraspte cheddarkaas
-bosuitjes (fijn gesnipperd als garnering)
Bereidingswijze
-verhit 1 el olie in de pan en voeg de ui,paprika toe en bak zachtjes gaar
-voeg de knoflook toe, de paprikapoeder, komijn en de koreander en fruit mee aan
-voeg het kippevlees toe en bak dit in 5 a 8 min bruin
-voeg nu de tomatenblokjes met sap toe en laat alles 20 min sudderen tot het dik is
-steek uit de tortilla's rondjes van 8 cm
-schep het mengsel op een helft van elk rondje
-verdeel de kaas hierover
-bak de rondjes 1 min in de hete oven van 180?C tot de kaas smelt
*vouw elk rondje in de vorm van een tacoschelp en hou dit even vast
-garneer met bosuitjes
Serveertip
warm serveren