1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Chips van rode biet met pompoendipje.

Chips van rode biet met pompoendipje.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2004

Ingrediënten


4rode bieten,frituurolie,zout.
Voor de pompoendip;500gram pompoenvlees in blokjes,olijfolie om te bakken,peper en zout,4el olijfolie.
1kl.komijnpoeder,1mespunt chilipoeder,sap van een halve citroen,50gr.zachte fetakaas.


Verder heb je nodig


Pannetje,mixer,keukenpapier,frituurketel,kommetjes en schaaltjes,mesje,schaaf.


Gevonden in Proeven.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de pompoen in blokjes.

Bereidingswijze

Maak eerst de pompoendip.Stoof hiervoor de pompoenblokjes aan in wat olijfolie.Kruid met peper en zout en voeg er 3 eetlepels water bij.Lat onder deksel gedurende 10 minuten gaar worden.
Pureer de pompoenstukjes.Roer er van het vuur af,4eetl.olijfolie,komijnpoeder,chilipoeder ,citroensap en fetakaas door.Meng en laat afkoelen.
Boen de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.Dep ze goed droog met keukenpapier.
Frituur ze 10 minuten op 150 graden enn laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Bestrooi met zout en serveer meteen met de pompoendip.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top