Zelfgemaakte Ginger Ale

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 8 glazen;125 gram verse gemberwortel, ongeschild in dunne plakjes gesneden225 gram suiker3 reepjes citroenschil95x1cm)1/8 theelepel zwarte peperkorrels1/8 theelepel pimentbessen(indien gewenst)sprankelend mineraalwater of sodawater8 plukjes munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Middelgrote pan.Zeef.

Bereidingswijze

Doe de gember in depan en voeg 5 dl water toe.Breng dit aan de kook op een matig vuur.Draai het vuur laag en laat de gember afgedekt 25 minuten trekken.Zeef het vocht, de gember heb je niet meer nodig.Schenk het kookvocht terug in de pan.Voeg suiker, citroenschilletjes,peperkorrels en pimentbessen(eventueel) toe.Breng dit op een laag vuur aan de kook en roer 2 minuten , tot de suiker opgelost is.Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.Zeef hem en laat hem in de koelkast goed koud worden.

Serveertip

Schenk 3 eetlepels siroop in een glas.Schenk er 1 1/2 dl mineraalwater bij.Voeg er wat ijsblokjes toe en garneer het glas met munt.

Laatste reacties

paulien_e avatar
paulien_e 27-06-2010

Heerlijk! Bedankt voor het recept. Ik heb overigens wat minder suiker toegevoegd, 225 gram is wel érg veel. Nu was het geheel vast wat minder zoet, maar voor ons was het prima. We zullen het vast vaker maken.

orphan avatar
orphan 13-10-2004

Dit klinkt heerlijk,ik ben gek op gember.Ik neem dit mee om te proberen.Bedankt groetjes Sylvia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten