1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Bulgur-gehaktcasserole

Bulgur-gehaktcasserole

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2004

Ingrediënten 6 personen


150 gr.bulgur(gebroken tarwe)] 500 gr.mager
rundergehakt] 2 uien] 6 tomaten] 1 bosje
peterselie,fijngehakt] 1 el.gehakte munt]
2 el.citroensap] 75 ml.groentesap] ? bosje
bieslook,fijngeknipt] ? tl.zout] peper]


Verder heb je nodig


Oven 180?C.ovenschaal,zeef,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de bulgur 15 min.in 2,5 dl water.Pel en
snipper de uien.Was de tomaten,verwijder de steelaanzet en snijd het vruchtvlees van 4 tomaten in stukjes.Snijd de resterende tomaten in achten.

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het gehakt al roerend 4-5 min.
Laat het gehakt uitlekken in een zeef.Doe het daarna terug in de koekenpan.Verwarm de oven voor.Doe de uien bij het gehakt en fruit ze glazig.Giet de bulgur af en laat hem uitlekken.Schep de bulgur met de stukjes
tomaat,de peterselie,de munt,het zout,de peper,groentesap en citroensap door het gehaktmengsel.Schep het geheel in een ovenschaal en bak het 15-20 min.in de oven.

Serveertip

Neem de bulgur-gehaktschotel uit de oven en schik hem op een schaal.Garneer hem met partjes tomaat en geknipte bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top