kweeperengelei-snoepjes

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • kweeperengelei-snoepjes

    Kweeperengelei-snoepjes

    Kweeperengelei-snoepjes

eens wat anders

Deel dit recept

Ingrediënten 60 recipe.people
drievierde dl droge cider of witte droge wijn/1 kaneelstokje/2 stuks steranijs (biologische winkel)/2,5 kilo kweeper of moesappel ,ongeschild in grove stukken/350gr fijne tafel suiker/extra: plastic of rvs plat bakje van 30-20 cm,ingevet met olie/..
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding


Bereidingswijze

Breng de cider,kaneel en steranijs in een grote steelpan aan de kook en kok dit tot eeneenvierde dl in .
Voeg de kweeperen of appels toe,breng weer aan de kook en kook met deksel op de pan op laag vuur de peren in 45 min,of de appels in 30 min,tot moes.
Verwijder kaneel en steranijs en wrijf de dikke moes door een roerzeef.
Weeg de vruchtenmoes ,meng het met 350gr tafelsuiker op elke 500 gr moes in de pan en breng de moes opnieuw an de kook.
Laat de suiker oplossen en kook de moes al roerend op hoog vuur in 25 min zover in tot u met een houten lp een streep over de bodem van de pan kunt trekken.
pas op het kan spetteren en is heet!Schenk de moes in het bakje,strijk de moes gladen dek af met een stukje ingevet bakpapier.
Laat de vruchtengelei afkoelen.
Snijd de gelei in blokjes ongeveer 60 en rol ze door wat tafelsuiker.
Garneer eventueel met gesuikerde bloemblaadjes.
Heerlijk met een kop kruidenthee.

Serveertip

Gekruide bloemblaadjes.
Eetbare bloemen of bloemblaadjes, uit eigen tuin of ui de natuur,kunt u suikeren.
Geschikte bloemen zijn bv rozen,alle bloemen van kruiden (hysop,rozemarijn,komkommerkruid,lavendel,marjolein,lieve-vrouwe-bedsto, maarts viooltje,vlierbloesem,goudsbloem en paardenbloem.
Let op geplukt naast de autoweg en gekocht bij de bloemist dan zijn ze niet eetbar!
Kwast de bloemen dun met losgeklopt eiwit in en bestrooi met fijne kristalsuiker.
Laat ze op keukenpapier drogen.
Bewaar ze in een goed afgesloten doos op een donkere koele plaats

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

trudy47 avatar

Doorsturen

Home Recepten