Appel-walnotentaart

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.

Denk aan een frisse, zonnige herfstwandeling en dan bij thuiskomst een warme, kanelige, knapperige appeltaart die op je staat te wachten...
Zo deed ik 't zondag, en nu heb ik nog een halve koude taart in de koelkast staan: Nog lekkerder!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de korst:
225 gr. bloem - mespunt zout - 100 gr. boter - 25 gr. suiker - 1 ei, gesplitst - 1 el (lichtbruine)basterdsuiker.
Voor de vulling: 4 goudrennetten of andere zure appels - 50 gr. walnoten in stukjes - 4 el heldere honing - beetje citroensap - 1 tl kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm van 20 cm.

Voorbereiding

Zeef de bloem met zout in een kom. Snij de boter hier doorheen en maak er dan met je vingers een kruimeldeeg van. Voeg suiker toe en meng er het eigeel met 2 el water door. Kneed licht tot een samenhangende bal. Dek af met huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in dikke plakken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met kaneel. Goed mengen.
Verwarm oven voor op 200*c/gasstand 6

Bereidingswijze

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een cirkel van ca. 25 cm. Bekleed hier de licht ingevette taartvorm mee en laat over de rand hangen.
Bedek het deeg met de appels, strooi de walnoten erover en bedruip met de honing. vouw de deegranden over de vulling, bestrijk deze met het opgeklopte eiwit en strooi er de basterdsuiker over.
Bak de taart in 30 min. tot ze goudbruin kleurt.

Serveertip

Heel erg lekker met een beetje creme fraiche!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maaike76 avatar
maaike76

Doorsturen

Home Recepten