Kaaskoekjes a la pappa

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004
  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

  • Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

    Kaaskoekjes a la pappa

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 100 gram boter
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram bloem
  • Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Ingevet bakblik, of bakpapier of bakfolie. Plastic huishoudfolie. Mes. Glas of "uitsteker" van ongeveer 6 ø cm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C -200°C (hangt van je oven af)
  • Ingrediënten klaar zetten en afwegen.
  • Kaas raspen (dit keer heb ik eens de helft cheddarkaas en helft hele oude geitenkaas genomen)- maar natuurlijk kan je ook oude geraspte kaas uit een zakje nemen-.
  • Snijd de harde boter vast aan stukjes. (laatste keer wat zachtere boter genomen).

Bereidingswijze

  • Boter,kaas, peper en zout mengen, kneden tot alles heel goed vermengd is.
  • Voeg de bloem toe, kneden tot een soepel deeg.
  • Wikkel in plasticfolie.
  • Leg het 15 -30 minuten in de koelkast, het deeg moet even rusten.
  • Nog even (± 5 min) op het werkvlak laten liggen.
  • Werkvlak met wat bloem bestuiven.
  • Deeg erop, nieuw vel folie erop en wat platdrukken
  • Uitrollen en in reepjes snijden van ongeveer ½ cm dik ± 8cm lang en 2cm breed.
  • (Of gewoon rondjes uitsteken zoals ik)
  • Wat je over hebt rol je gewoon weer uit en ga door tot het deeg op is.
  • Bak de stengels (rondjes)in het midden van de oven voor 15 - 17 minuten. (hangt weer van je oven af. In mijn oven zijn ze goed op 200°C in 12 minuten)
  • Ze moeten lichtbruin zijn, (als ze donker worden dan smaken ze bitter!)

Bron

Pappa

Serveertip

  • Lekker bij de borrel! Of gewoon wanneer je trek in iets hartigs hebt.
  • Kijk ook eens bij de reacties, verschillende smulwebbers hebben er een rol van gemaakt, goed idee!
  • Maar of je nu stengels, of een rol maakt of rondjes uitsteekt, lekker is het altijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 22-12-2017

Heerlijk! Ik heb er kerststerretjes en kerstboompjes van gemaakt.

h_buizer avatar
h_buizer 02-02-2014

Heb dit recept in 2010 meegenomen, maar dat is blijkbaar verloren gegaan in het 'nieuwe' smulweb. heb het opnieuw meegenomen in de hoop dat ik het recept makkelijk kan terugvinden als ik nodig heb. Heb gister verse parmezaanse kaas gekocht in de Italiaanse winkel en dat kan als aanvulling wel eens heel lekker zijn. Gr. Henny

Cecileg avatar
Cecileg 27-10-2013

Hoi Louise ik heb deze kaaskoekjes gisteren als kasstengel gemaakt voor bij de knolselderijsoep van Petra. Ze waren heerlijk en we kregen dan ook de complimenten hiervoor. Deze complimenten zijn helemaal voor jou! Fijn zondag nog en lieve groet Cecile

ArualB avatar
ArualB 07-07-2013

Heerlijk lijken me deze. Meende dat ik hem al had opgeslagen maar niet dus. Bij deze! Dank je wel. Groet, Laura

adeline_a avatar
adeline_a 06-04-2013

Een uitdaging om eens van a tot z zelf te maken. Bedankt voor het recept! Groetjes, An

mobiel_1356634350 avatar
mobiel_1356634350 06-04-2013

Ik heb ze net gemaakt en uit het deeg hartjesvormpjes gestoken. Nu heb ik heerlijke kaaskoekhartjes:-)

Veeertje avatar
Veeertje 05-04-2013

Ze waren heerlijk, ik heb er nog komijn doorheen gedaan. Bedankt!

Purrie avatar
Purrie 03-04-2013

Dank Louise! Lijkt me heerlijk, volgende week is mijn moeder hier dus ik ga ze maken.

Cecileg avatar
Cecileg 03-04-2013

Hoi Louise, Ik ga de koekjes morgen maken. Vier in het weekend mijn verjaardag, dus het recept komt goed van pas. lieve groet Cecile

eliza09 avatar
eliza09 27-01-2013

Hallo Louise, Vandaag weer kaaskoekjes gemaakt maar naast verschillende kazen heb ik rozemarijn toegevoegd. Echt een aanrader als je dat kruid lekker vind. Bedankt voor dit geweldige recept. Nooit meer kaaskoekjes uit de supermarkt! Wel gevaarlijk lekker je blijft ervan eten. Heb je weleens sesamzaad of maanzaad toegevoegd? groeten, Eliza

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten