duet van zeewolf en gerookte zalm met spinazie en mosterd

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr zeewolffilet-2 mooie sneden gerookte zalm-200 gr diepvries bladspinazie-een flinke scheut witte wijn,peper en zout en een klontje goei boter
Voor de saus:3 dl visfumet-1dl room-mosterd en dille naar smaak-een half blokje kippen bouillon zonder vet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In een magnetron bestendige schaal doe je de witte wijn en boter.Daarop leg je de zeewolffilet,een beetje peper,daarop de spinazie en als laatste de gerookte zalm.Zorg ervoor dat de spinazie helemaal bedekt is met de gerookte zalm.Overtrek de schaal met huishoudfolie en zet ongeveer 10 minuten in de magnetron.Maak ondertussen de saus:visfumet,room,kippeblokje en mosterd aan de kook brengen.Een klein beetje binden met blanke roux.Juist voor het serveren dille toevoegen

Serveertip

gekookte aardappelen of aardappelpuree

Laatste reacties

njegbers avatar
njegbers 10-12-2007

De mosterdsaus is echter hopeloos mislukt. Veel te zout, en de mosterd bleef klontjes. Waarom zou er trouwens saus bij moeten?

njegbers avatar
njegbers 04-12-2007

Juist. Dit zocht ik, een recept dat het goed doet als begeleider van een flesje Chablis Grand Cru.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten