1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi-Nuli

Nasi-Nuli

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Ingrediënten


6 kopjes rijst.
1/2 pnd middelgrote garnalen - 1/2 pnd speklappen(zonder zwoerd)- 1/2 pnd varkensstraart- 165 ml klappermelk - 3 stukjes sereh - 1 grote ui - 3 pitten knoflook - zout - zwarte peper - boter -vetsjin.



Een mixrecept tussen nasi kuning & moksi alesi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst wassen en daarna in een electrische rijststomer, met water vullen (1 vingerkootje).
De varkensstaartjes in een pan met water zachtjes laten koken, ongeveer een uur. Garnalen wassen en laten uitlekken. De speklappen en varkensstaartjes in partjes snijden.

Bereidingswijze

Boter in een hapjespan laten smelten,uien en knoflook fijn snijden daarna samen lichtelijk frituren.
Doe daarna de garnalen,speklapjes en de varkensstaartjes erin, en meng dit goed doorelkaar.Voeg daarna de klappermelk en sereh aan toe. Breng het geheel op smaak met zout/peper en vetsjin, en laat het geheel gedurende een halfuurtje langzaam sudderen.
Voeg het geheel daarna bij de rijst, en roer alles doormekaar.
Nadat het gerecht klaar is gestoomd, kunt U 't nogmaals op smaak brengen.
Selamat makan.

Serveertip

Serveer hierbij krupuk en/of emping.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van binsar


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van binsar
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top