1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Hartig aardappelkoekje

Hartig aardappelkoekje

Door: windsong

  • Duits,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Ingrediënten 4 personen


5 grote aardappels- 3 uien-2 theekopjes pannekoek beslag gemaakt van 1 kop bloem, 1 ei,1 kopje melk ,het beslag moet dik zijn,dikker als vla.Zout en peper, olijfolie voor het bakken van de koekjes.


Verder heb je nodig


Koekepan.


Een heerlijk gerecht vor zo uit de hand of bij een zoet/zure salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en was de aardappels-Pel de uien.
Rasp de aardappels en de ui boven een grote kom,gebruik de grove kant van de rasp.
Giet het beslag erbij maak op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit een laagje olie +- een 1/2 cm.Laat dit heet worden (bak temp.)en schep met een eetlepel het beslag op en laat dit in de pan glijden(ongeveer 1 eetlepel voor 1 koek )vorm een mooi rondje van het beslag in de pan.Bak zo 3 of 4 koekjes tegelijk goudbruin.

Serveertip

Heerlijk bij een frisse salade,net iets anders dan gebakken aardappel met ui.Ook lekker bij een borrel(maak ze dan de helft kleiner) of zo uit het vuistje.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van windsong
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top