1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. aardappelwaaiers met bacon

aardappelwaaiers met bacon

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Ingrediënten 6 personen


6 middelgrote aardappelen, 2 plakjes doorregen spek in stukjes, boter om te bakken, 1 teentje knoflook geperst, zout en versgemalen zwarte peper, 1 lt Kippenbouillon, 40 gr Parmezaanse kaas geraspt.



Deze heerlijk, smakelijke eenvoudig te bereiden aardappelwaaiers zijn heerlijk bij vis, wild of kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170?C. Schil de aardappelen en snijd ze in de vorm van een waaiertje. (snijd de onderkant van de aardappel. Maak diepe overdwarse inkepingen tot u de onderkant bijna raakt, de aardappel moet kunnen openwaaien alas een boek.Leg in elke inkeping een klein stukje spek.

Bereidingswijze

1. Smelt wat boter in een braadpan en bak hierin het geperste knoflook. Breng de aardappelen op smaak met zout en versgemalen peper en leg ze met de platte kant naar beneden in de pan. Giet er zoveel bouillon bij dat de aardappelwaaiers bijna voor de helft onder staan.
2.Verhit de pan op het fornuis en breng de bouillon zachtjes aan de kook. Zet de pan dan in de oven en bak het gerecht 20 min. Strooi de kaas over de aardappelen en bak ze 30-40 min. tot ze goudbruin zijn en zacht aanvoelen wanneer u er met een scherp mesje inprikt.

Serveertip

Tip : de afgesneden stukjes aardappel kun je gebruiken voor puree of in de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top