1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. gebakken kip met citroen

gebakken kip met citroen

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Ingrediënten 4 personen


4 braadhaantjes van elk 500 gr.- 2 gesnipperde uien-2 rode pepers-2 teentjes knoflook geperst-1 sjalot fijgehakt-65 ml arachideolie-65 ml citroensap.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Een scherp gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. kip langs borstbeen en wervelkolom halveren. de stukken enigzins platdrukken.2. Uien, pepers, knoflook,sjalotje,arachideolie en citroensap in de keukenmachine tot een marinade pureren en over de kip verspreiden.Minimaal 1 uur(bij voorkeur een nacht) laten staan3. de kiphelften met een tang uit de marinade halen, naast elkaar in een ovenschaal schikken en 40 min. bij 180?C bakken tot het vlees gaar en knapperig bruin is.Af en toe met marinade bestrijken.

Serveertip

Deze marinad is bijvoorbeeld ook geschikt voor kipfilet of kippepootjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top