Apple Crumble

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2004

Lekker voor bij de koffie of als toetje na een herfstmaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1.5 kg appels (Granny Smith,Goud Reinettes of Boskoop), 2 eetlepels (poeder)suiker, kaneelstaafje, 1 citroen
Voor de crumble : 150gr meel,75gr suiker, 75gr boter, 1 eigeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel, dunschiller, mes

Voorbereiding

Schil de appels en snijd ze in partjes, besprenkel ze met het sap van 1 citroen en voeg de suiker en het kaneelstaafje erbij.

Bereidingswijze

Doe het appelgeheel in een pan en breng het aan de kook met ????n glas water. Af en toe omroeren, zodat de appels gelijkmatig gaar worden (+/- 20 min.)
De ovenschotel invetten en het appelgeheel erin doen (wel het kaneelstokje eruit halen)
Nu ga je de crumble maken : meng het meel en de suiker goed doorelkaar, snijd de boter in kleine stukjes en meng deze voorzichtig door de deegmassa. Gooi het eigeel erbij en kneed het geheel totdat er een grote zandkorreldeeg is. Deze deegmassa doe je over de appels heen. Hier en daar nog een klein klontje boter erop en in de oven gedurende 15 min. Totdat de deegkorst lichtbruin is.

Serveertip

Ik vind deze crumble zelf het lekkerst als het nog een beetje lauwwarm is. Lekker met een bolletje vanille ijs of cr??me fraiche

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

csi avatar
csi

Doorsturen

Home Recepten