Lekkere Pindasaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.

Tja dit smaakt eigenlijk overal lekker bij.

Het is een recept van de Conimex


Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, kookpan

Bereidingswijze


  1. Snijd de ui in heel kleine stukjes

  2. Doe wat olie in een pan en fruit de ui er zolang in tot deze begint te kleuren

  3. Voeg de pindakaas, sambal oelek en knoflookpoeder toe en roer het geheel gedurende 1 minuut goed door

  4. Schenk er daarna zoveel kokend water bij tot een dikke gebonden saus ontstaat

  5. Laat de saus een paar minuutjes zachtjes pruttelen en roer er regelmatig doorheen

  6. Voeg de ketjap, santen mix, suiker, citroensap, ketoembar en laos aan de saus toe

  7. Goed doorroeren en naar smaak zout toevoegen

Serveertip

Smaakt lekker bij rijst, mie, kip, varkensvlees, patat, boontjes, vele andere groenten, met stokbrood, op kroepoek, etc etc

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar
sonja13091976

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten