1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterraan gehaktbrood

Mediterraan gehaktbrood

Door: defrens

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2004

Ingrediënten 4 personen


? 4 sneetjes oud witbrood, ontkorst
? 2 eieren, losgeklopt
? 1 bakje zongedroogde tomatentapenade (100 g)
? 750 g kalfsgehakt
? 1/2 pot groene olijven met piment (a 240 g), in plakjes
? 1 teentje knoflook, geperst
? 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
? 2 eetlepels olijfolie
? 1 ui, fijngesnipperd
? 1 pakje basistomatensaus (bijv. soffritto)


Verder heb je nodig


? keukenmachine
? bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. In keukenmachine brood verkruimelen. Kruim, eieren en helft van tapenade door gehakt kneden. Olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door gehakt mengen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Gehakt erop leggen en tot 'brood' vormen. Bakplaat in midden van oven schuiven en gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar bakken. Tussentijds vet met keukenpapier wegdeppen. In pan olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes bakken. Tomatensaus en rest van tapenade erdoor roeren. Saus nog 2 min. doorwarmen. Gehaktbrood uit oven nemen, even laten rusten en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen en tomatensaus erop scheppen. Lekker bij pasta en een groene salade.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
energie 735 kCal - eiwit 43 g
vet 53 g - koolhydraten 23 g
Bron
AllerHande 11 2004



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top