johnny cake van pompoen

  • Antiliaans, Brood
  • 20-30 min.

johny cake maar dan met een pompoensmaakje

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De meel suiker, zout margarine en kaneel met een houten lepel roeren tot een massa. een kuiltje in het midden maken en de pompoen erin zetten. Kneden tot een stevige elastische massa, voeg desnoods wat water en meel toe. Maak tien stukjes en rol daar balletjes van. Met een natte theedoek bedekken voor tien minuten. Met een deegroller plat maken en vijftien minuten laten liggen.
in een pan met olie op gematigd vuur laten bakken. Vang olie op met keukenpapier.

Serveertip

Heerlijk met kabbeljauw/ bokkel en kaas

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chantalernestina avatar
chantalernestina

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten