johnny cake van pompoen

  • Antiliaans, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2004

johny cake maar dan met een pompoensmaakje

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De meel suiker, zout margarine en kaneel met een houten lepel roeren tot een massa. een kuiltje in het midden maken en de pompoen erin zetten. Kneden tot een stevige elastische massa, voeg desnoods wat water en meel toe. Maak tien stukjes en rol daar balletjes van. Met een natte theedoek bedekken voor tien minuten. Met een deegroller plat maken en vijftien minuten laten liggen.
in een pan met olie op gematigd vuur laten bakken. Vang olie op met keukenpapier.

Serveertip

Heerlijk met kabbeljauw/ bokkel en kaas

Laatste reacties

ladydee avatar
ladydee 25-07-2011

jhonnycake van pampoen klinkt lekker en apart!! moet zeker een keertje proberen..

ginanl avatar
ginanl 02-04-2008

Hallo Chantal, ik heb dit recept gisteren gemaakt. I.p.v. 10 stuks heb ik er 20 eruit gehaald anders zijn ze te groot en te machtig voor mijn smaak. De familie vond het lekker en ik ook. Ik heb ook wat minder kaneel gebruikt dan in het recept. Groetjes, Jenny

cheribon avatar
cheribon 24-04-2005

Hallo Chantal..... Ben op jouw site op zoek gegaan naar een recept van 'kabbeljauw/ bokkel en kaas' behorend bij jouw Johnny Cake, maar kon het niet vinden. De Johnny Cake heb ik wel meegenomen, waarvoor mijn dank. Groetjes, Rens

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten