Aardappelgratin met mozzarella en geitenkaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2004

Een heerlijk zoete aardappelgratin met Mozarella,kerrie en een saus van verse Italiaanse Geitenkaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze


  • Boen de aardappels schoon en kook ze in hun geheel gaar in een bodem gezouten water. Laat ze even droog stomen en vervolgens iets afkoelen. Trek dan de schillen eraf en prak de aardappels fijn.

  • Beboter een niet te grote ovenschaal. Bak de tomaat 4 minuten in 20 gr boter. Bak de knoflook en kerrie even mee.

  • Roer de aardappelpuree erdoor ,met de rest van de boter, Breng op smaak met zout en peper en enkele druppels citroensap.

  • Schep de puree in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met wat zout. Laat er in de oven snel een bruin korstje op komen.

  • Maak intussen de saus. Maak de carpiono fijn en meng met de yoghurt en 1 a 2 eetl olijfolie.

  • Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Geef de geitenkaassaus bij de bete puree

Laatste reacties

bolleke4 avatar
bolleke4 27-10-2004

lekker italiaans!! ga ik eens uitproberen. groetjes, Nicole xxx

orphan avatar
orphan 24-10-2004

Het ziet er erg lekker uit, ik neem het mee en ga het binnenkort eens proberen.

mansterkas avatar
mansterkas 14-10-2004

Wederom lijkt me dit overheerlijk! Groetjes van, Sandy

coccy avatar
coccy 09-10-2004

Lijkt me lekker, ga ik zeker eens uitproberen. Coccy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten