Wildzwijnebout
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Na een marinadetijd van 24 uur, nog 1 uur stoven, en een excellent wildgerecht met een overheerlijke saus kan gegeten worden .
Ingrediënten 6 personen
-1 kg wildzwijn van de boutDE MARINADE:
-6 jeneverbessen
-1 blaadje laurier
-2 peperkorrels
-sap 1 citroen
-zoveel rode wijn dat het vlees onderstaat
VERDER:
-zout en witte peper uit de molen
-40 g reuzel of boter
-15 cl hete rundsbouillon
-20 g boter en 20 g bloem
-50 g bessengelei
-1 el citroensap
-1 dl slagroom
Voorbereiding
-de rode wijn en de gekneusde jeneverbessen, laurier, geplette peperkorrels en citroensap in een kom mengen
-het stuk vlees erin leggen en afdekken en op een niet te koude plaats 24 u laten staan
-tijdens het marineren een paar maal keren
Bereidingswijze
-uit de marinade nemen en goed droogdeppen
-inwrijven met peper en zout
-verhit de reuzel of boter in een braadpan en bak het vlees mooi rondom donkerbruin aan
-dan de vleesbouillon en 20 cl gezeefde marinade aan toevoegen
-breng aan de kook en dan zachtjes (met deksel) op de pan, in circa 1 uur gaar laten stoven
-neem het vlees uit de pan en hou warm
-de jus door een zeef in een pan gieten
-meet er 1/2 liter af en zet deze klaar
-verhit de boter in de braadpan en voeg de bloem erbij en even laten wennen
-met grote scheuten tegelijk, goed roerend de afgemeten hoeveelheid jus toevoegen
-laat zacht 5 min door koken
-dan de gelei, citroensap, zout, peper toevoegen
-tot slot de room erdoor roeren
Serveertip
-het vlees op een plank snijden en de saus apart geven
*geef er rode kool (waar een zure appel heeft meegekookt) bij en aardappelpuree of gekookte aardappelen
* drink er een saint-emilion bij