Wildzwijnebout

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Na een marinadetijd van 24 uur, nog 1 uur stoven, en een excellent wildgerecht met een overheerlijke saus kan gegeten worden .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-1 kg wildzwijn van de bout
DE MARINADE:
-6 jeneverbessen
-1 blaadje laurier
-2 peperkorrels
-sap 1 citroen
-zoveel rode wijn dat het vlees onderstaat
VERDER:
-zout en witte peper uit de molen
-40 g reuzel of boter
-15 cl hete rundsbouillon
-20 g boter en 20 g bloem
-50 g bessengelei
-1 el citroensap
-1 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de rode wijn en de gekneusde jeneverbessen, laurier, geplette peperkorrels en citroensap in een kom mengen
-het stuk vlees erin leggen en afdekken en op een niet te koude plaats 24 u laten staan
-tijdens het marineren een paar maal keren

Bereidingswijze

-uit de marinade nemen en goed droogdeppen
-inwrijven met peper en zout
-verhit de reuzel of boter in een braadpan en bak het vlees mooi rondom donkerbruin aan
-dan de vleesbouillon en 20 cl gezeefde marinade aan toevoegen
-breng aan de kook en dan zachtjes (met deksel) op de pan, in circa 1 uur gaar laten stoven
-neem het vlees uit de pan en hou warm
-de jus door een zeef in een pan gieten
-meet er 1/2 liter af en zet deze klaar
-verhit de boter in de braadpan en voeg de bloem erbij en even laten wennen
-met grote scheuten tegelijk, goed roerend de afgemeten hoeveelheid jus toevoegen
-laat zacht 5 min door koken
-dan de gelei, citroensap, zout, peper toevoegen
-tot slot de room erdoor roeren

Serveertip

-het vlees op een plank snijden en de saus apart geven
*geef er rode kool (waar een zure appel heeft meegekookt) bij en aardappelpuree of gekookte aardappelen
* drink er een saint-emilion bij

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten