Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Knoflooksoep met kaascroutons

Knoflooksoep met kaascroutons

Door: anjakeuken

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2004

Ingrediënten 4 personen


20g verse Provencaalse kruiden(rozemarijn,tijm,laurier en marjolein)8t knoflook2el zachte boter1ltr.kippenbouillon2kruidnagelszout en vers gemalen peper8sneetjes stokbrood50g Cantal of gruyere,geraspt1el notenolie2el bloem1eidooier3/4dl witte wijn15g basilicumblaadjes,gescheurd.


Verder heb je nodig


Staafmixer.


Knoflooksoep met kaascroutons,zo'n knapperig stukje stokbrood met gesmolten kaas doet het in de knoflooksoep net zo goed als in de uiensoep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bind de kruiden bij elkaar.Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en pel ze.Smelt 1el boter in een soeppan en bak de knoflook ca.1min. zachtjes.Voeg de bouillon,het kruidenboeket,de kruidnagels en peper naar smaak toe.Laat de soep ca.30min.zachtjes koken.Verwarm ca.20min.voor het eind van de kooktijd de grill voor.Leg de sneetjes stokbrood op de bakplaat en verdeel de kaas erover.Rooster de sneetjes ca.2-3min.onder de grill zodat de kaas licht kleurt.Leg de sneetjes in 4 diepe borden en sprenkel de notenolie erover.Verwijder het kruidenboeketje en de kruidnagels uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.Meng 1el boter met de bloem.Voeg dit in vlokjes aan de soep toe en laat de soep al roerend binden.Klop de dooier los met de wijn en voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe.Warm de soep nog even door,maar laat hem niet meer koken.Breng de soep op smaak met zout en peper.Schep de soep over de croutons en garneer met basilicum.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top