Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2004

Ingrediënten 3 personen


3 eetlepels witte wijnazijn - 2 eetlepels water - 1 gesnipperd uitje - verse takjes dragon - verse takjes kervel - 1 laurierblad - 6 gekneusde zwarte peperkorrels - 115 gram boter - 2 eidooiers - 1 eetlepel vers gehakte kruiden - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gegrilde biefstuk - gemengde sla



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet het uitje, de kruiden en peperkorrels
op in water met azijn
Laat het vocht op laag vuur tot de helft
inkoken, giet het door de zeefen laat het mengsel afkoelen



Klop in een andere kom de boter zacht
Zetde kom apart



Zet een kom in een pan met heet water
Klop in deze kom de eidooiers met
kookvocht tot een licht luchtig mengsel
Klop de boter er lepel voor lepel door
Wacht tot de boter helemaal is opgenomen
voor u weer een lepeltje toevoegt
Voeg de vers gehakte kruiden toe
en breng het op smaak met zout en peper



Laat de saus iets afkoelen
Bak de biefstuk en leg ze op 4 borden
Leg de sla ernaast en
lepel de saus over het vlees



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top