1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Veloute

Veloute

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2004

Ingrediënten 4 personen


6 dl bouilon van kip en groenten - 25 gram boter - 25 gram bloem - 2 eetlepels room - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden gevulde kip - gekookte asperges



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon
Smelt de boter in een andere pan
en roer de bloem erdoor
Kook het mengsel 4 minuten op middelhoog vuur
Haal de pan van het vuur en voeg
de warme bouillon in gedeelten toe
Breng de saus aan de kook en
blijf roeren tot hij indikt
Laat de saus onder af en toe roeren
met een kwart inkoken
Breng de saus op smaak
Schep tijdens het koken het schuim weg
of giet de saus door een fijne zeef
Roer van het vuur af de room erdoor
Serveer de saus bij gevulde eend met asperges



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top