1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: vifke

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2004

Ingrediënten 4 personen


1 liter kippenbouillon 15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename) groenten: 1 prei, 1 wortel en 1 groene selder 150 gr gekookte ham 200 gr Oud-Brugge kaas 15 cl room cayennepeper en zout



Voorbereiding : 20 minuten
bereidingstijd : 40 minuten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. De groenten fijn snijden en stoven in de boter 2. De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken. 3. Kruiden met cayennepeper en zout. 4. De ham en de Oud-Brugge in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room. De kokende bouillon eraan toevoegen

Serveertip

Variatie:
De ham kan ook vervangen worden door gebakken blokjes van kippenfilets.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top