1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Makrelen Mireille

Makrelen Mireille

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2004

Ingrediënten 4 personen


-4 makrelen elk 200 g
-witte peper uit de molen en zout
-40 g bloem
-6 el olijfolie
VERDER:
-2 uien (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (uit de knijper)
-250 g champignons (in plakjes)
-1 dl witte droge wijn
-4 tomaten
-zout, cayennepeper, oregano
-1 citroen
-peterselie



Een hoogtepunt in de viskeuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de schoongemaakte makrelen aan beide zijden bestrooien met zout en peper en dan door de bloem wentelen
-de olie verhitten en de vis aan elke kant 5 min bakken en uit de pan nemen en schikken op een schaal en warm houden

Bereidingswijze

-fruit de ui en de knoflook in de nog hete olie
-de champignons toevoegen en even meebakken
-blussen met de wijn en hierin 15 min zacht laten stoven
-de schoongemaakte en in 4 gesneden tomaten, 5 min meestoven
-alles kruiden met zout, cayennepeper en oregano
-de massa om de schaal schikken en garneren met halve schijven citroen en een toefje peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top