1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sticky kip

Sticky kip

Door: texelstroom

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2004

Ingrediënten 4 personen


1 el zonnebloemolie
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
6 el Heinz hot ketchup
3 el worchestersaus
2 tl mosterd
1 tl tabasco
1 1/2 el donkere basterdsuiker
peper, zout
4 enkele kipfilets



De frietjes kunnen ook vervangen worden door gebakken pommes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur.
Schep de ketchup, de worchestersaus, de mosterd, de tabasco, de suiker en peper en zout naar smaak erdoor en breng alles op een laag vuur aan de kook.
Wentel de kipfilets door de saus en leg ze in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de saus erover en bak de kip in een voorverwarmde oven (200 ?C) in ? 40 min. helemaal gaar.
Lekker met frietjes en roergebakken spinazie met rode peper en geroosterd amandelschaafsel

Bron

C1000



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van texelstroom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top