1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Taart
  5. Hartige taart

Hartige taart

  • Italiaans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2004

Ingrediënten


150 g zelfrijzend bakmeel, 6 el olijfolie, 5 eieren, peper, zout, 5 gedroogde tomaten op olie, 250 g gerookt spek in blokjes, 2 dun gesneden preien, 10 zwarte olijven, 1 el rode pesto, knoflook naar smaak, 1 ons chorizo in blokjes, 1 gegrilde paprika uit pot, handvol geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Springvorm van 24cm of bakblik. Invetten en dun met bloem bestrooien.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spekjes uitbakken in olijfolie, prei en knoflook uit pers toevoegen en meefruiten. Kruiden met wat zout en flink veel peper. Af laten koelen.
Oven voorverwarmen op 175C.

Bereidingswijze

Zelfrijzend bakmeel mengen met olie. Met mixer roeren, eieren 1 voor 1 toevoegen. Dan paprika en tomaat in blokjes toevoegen, alsmede de chorizo, de pesto en de in stukjes gesneden olijven.
Prei- spekjesmengsel erdoor roeren.
Geheel in bakblik of springvorm overdoen.
Bestrooien met geraspte kaas.
Ongeveer 30 min in oven gaar laten worden.
Wat je over hebt kun je invriezen!

Serveertip

Lekker met soepje vooraf en salade erbij.
Ook handig als je een stuk in de vriezer kunt doen. Heb je eens onverwachte gasten, is het zo ontdooid.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top